Scoala rugaciunii

Ce este Spiritualitatea? Daca e mai presus de cuvinte, cuvintele nu o pot arata, ci doar indica directia.
Pentru a sti, cel mai bine "gustati" si aflati; intreband, raspunzand, citind /cercetand; oricare ar fi modalitatea, nu conteaza.
MarPlo
Administratorul site-ului
Mesaje: 4343

Scoala rugaciunii

O prezentare audio, si format pdf, a cartii "Scoala rugaciunii" scrisa de Mitropolitul Antonie de Suroj.
Lucrarea Mitropolitului Antonie de Suroj nu se refera la justificarea sau explicarea rugaciunii dintr-o perspectiva speculativa, ci isi propune sa prezinte ce anume trebuie sa stie si sa faca cel ce doreste sa se roage.
Cartea aceasta este o fereastra larg deschisa spre sufletul omenesc.
Prezentare audio:

- Puteti descarca aceasta carte in format PDF de aici:

Prea adeseori rugaciunea nu are atata importanta in vietile noastre incat orice altceva sa dispara pentru a-i face loc. Rugaciunea e adaugata multor altor lucruri; dorim ca Dumnezeu sa fie prezent, nu fiindca nu exista viata fara El, nu fiindca este valoarea suprema, ci fiindca ar fi asa de bine ca, pe langa toate binefacerile lui Dumnezeu, sa beneficiem si de prezenta Sa.
El este ceva adaugat nevoilor noastre si cand il cautam in acest fel, nu-L intalnim.
Stim cum e sa iubesti pe cineva cu toata inima; cunoastem placerea nu doar a intalnirii, ci si a gandirii la cel iubit, mangaierea pe care acest gand ne-o ofera. in acest fel trebuie sa incercam sa-L iubim pe Dumnezeu, iar de fiecare data cand e pomenit numele Sau, ar trebui sa ni se umple inima si sufletul de o caldura infinita.