Blog

Si a fost sa fie ca Isus a adunat pe Fiii Luminii pe malul râului, ca sa le reveleze ceea ce a fost ascuns; caci au trecut sapte ani, si fiecare a fost roditor pentru adevar, asa cum floarea se deschide din boboc când îngerii soarelui si al apei îl aduc la vremea înfloririi.
Si toti erau diferiti unul de altul, unii erau mai în vârsta, si altii aveau înca roua tineretii pe obrajii lor, si câtiva au fost înaltati conform cu traditiile tatilor lor, si altii nu stiau cine fusesera tatal si mama lor. Dar toti împartaseau limpezimea ochilor si supletea trupului, caci acestea erau semne ca de sapte ani ei umblasera împreuna cu îngerii Mamei Natura si îi ascultasera legile. Si timp de sapte ani îngerii necunoscuti ai Tatalui Ceresc îi învatau în orele lor de somn. Si acum venise ziua când ei urmau sa intre în Fratia Alesului si sa cunoasca învataturile ascunse ale Batrânilor, chiar si cele ale lui Enoh si de mai înainte.
Si Isus i-a condus pe Fiii Luminii la un copac stravechi, si acolo a îngenuncheat la locul unde radacinile, noduroase si albite de ani, se întindeau peste marginea râului. Fii Luminii au îngenuncheat si ei, si au atins cu respect trunchiul batrânului copac, caci fusesera învatati ca copacii sunt Fratii Fiilor Oamenilor. Caci mama lor este aceeasi, Mama Natura, al carui sânge curge în seva copacului si în trupul Fiului Omului. Si tatal lor este acelasi, Tatal Ceresc, ale carui legi sunt scrise în ramurile copacului, si ale carui legi sunt gravate pe fruntea Fiului Omului.
Si Isus si-a întins mâinile catre copac, si a spus: "Priviti, Copacul Vietii, care sta în mijlocul Marii Eterne. Priviti nu numai cu ochii trupului, ci vedeti cu ochii spiritului Copacul Vietii la izvorul curentilor curgatori; la un izvor viu într-un tinut al secetei. Priviti gradina eterna a minunilor, si în centrul ei Copacul Vietii, taina tainelor, ridicând ramuri eterne pentru plantare eterna, pentru a cufunda radacinile lor în curentul vietii dintr-un izvor etern. Vedeti cu ochii spiritului îngerii zilei si îngerii noptii care pazesc fructele cu flacari de Lumina Eterna arzând în toate directiile.
"Priviti, o Fii ai Luminii, ramurile Copacului Vietii ajungând pâna în Împaratia Tatalui Ceresc. Si priviti radacinile Copacului Vietii coborând în sânul Mamei Natura. Caci Fiul Omului este înaltat la înaltime eterna si paseste prin minunile câmpiei; caci doar Fiul Omului cara în trupul sau radacinile Copacului Vietii; aceleasi radacini care sunt alaptate de la sânul Mamei Natura; si doar Fiul Omului cara în spiritul sau ramurile Copacului Vietii; aceleasi ramuri care ajung pâna la cer, si chiar pâna în împaratia Tatalui Ceresc.
"Si timp de sapte ani ati lucrat ziua cu îngerii Mamei Natura, si timp de sapte ani ati dormit în bratele Tatalui Ceresc. Si acum mare va fi rasplata voastra, si vi se va darui darul limbilor, prin care va puteti atrage întreaga putere a Mamei voastre Natura, si sa aveti putere asupra îngerilor si domeniului ei pe tot cuprinsul împaratiei ei; ca voi sa va puteti atrage gloria orbitoare a Tatalui vostru Ceresc, ca sa puteti porunci îngerilor lui si sa intrati în viata vesnica în împaratiile ceresti.
"Si timp de sapte ani aceste cuvinte nu v-au fost daruite voua, caci cel ce foloseste darul limbilor ca sa caute bogatii, sau ca sa-si domine dusmanii, nu va mai fi un Fiu al Luminii, ci doar un pui al satanei si o creatura a întunericului.
Caci doar apa pura poate oglindi lumina soarelui; si apa care a devenit plina de murdarie nu poate reflecta nimic. Si când trupul si spiritului Fiului Omului au mers împreuna cu îngerii Mamei Natura si ai Tatalui Ceresc timp de sapte ani, atunci el este ca râul curgând sub lumina soarelui de amiaza, oglindind mai departe luminile orbitoare ale stralucitoarelor nestemate.
"Ascultati-ma, Fii ai Luminii, caci va împart darul limbilor, caci vorbind cu Mama voastra Natura dimineata, si cu Tatal vostru Ceresc seara, puteti merge aproape si tot mai aproape de unitate cu împaratiile pamântului si ale cerului, acea unitate pentru care Fiul Omului este menit de la începutul timpurilor.
"Va voi face cunoscute lucruri adânci si tainice. Adevar graiesc voua, toate lucrurile exista prin Dumnezeu si nu este nici unul în afara lui. Îndreptati-va inimile, asadar, pentru a putea merge pe caile cele drepte, unde este prezenta sa.
"Când deschideti ochii dimineata, chiar înainte ca trupul vostru sa fi fost chemat de Îngerul Soarelui, spuneti-va aceste cuvinte, lasându-le ca un ecou în spiritul vostru; caci vorbele sunt ca frunzele moarte când nu exista viata spiritului în ele. Spuneti, atunci, aceste cuvinte: "Intru în infinita si eterna gradina a tainei, spiritul meu în unitate cu Tatal Ceresc, trupul meu în unitate cu Mama Natura, inima mea în armonie cu Fratii mei, Fii Oamenilor, dedicându-mi spiritul, trupul, si inima mea sfintei, purei si izbavitoarei Învataturi, chiar acea Învatatura care din vechime i-a fost cunoscuta lui Enoh."
"Si dupa ce aceste cuvinte au intrat în spiritul vostru, în prima dimineata dupa Sabat, spuneti aceste cuvinte: "Mama Natura si cu mine una suntem. Suflarea ei este suflarea mea; sângele ei este sângele meu; oasele ei, carnea ei, maruntaiele ei, ochii si urechile ei, sunt oasele mele, carnea mea, maruntaiele mele, ochii si urechile mele. Niciodata nu o voi lua în desert, si ea mereu îmi va hrani si sustine trupul." Si veti simti puterea Mamei Natura curgând prin trupul vostru la fel ca râul când este înghitit de ploi si curge repede cu mare zgomot.
"Si în a doua dimineata dupa Sabat, spuneti aceste cuvinte:
"Înger al Pamântului, fa-mi samânta roditoare, si cu puterea ta da viata trupului meu." Asa cum samânta voastra creeaza o noua viata, asa curge prin pamânt samânta îngerului Pamântului; în iarba, în sol, în toate lucrurile vii care cresc din pamânt. Sa stiti, o Fii ai Luminii, ca acelasi înger al Pamântului care transforma samânta voastra în fii, transforma si mica ghinda în puternicul stejar, si face grâul purtator de samânta sa creasca pentru pâinea Fiului Omului. Si samânta trupului vostru nu are nevoie sa intre în trupul unei femei pentru a crea viata; prin puterea îngerului Pamântului poate crea viata spiritului înauntru, ca si viata trupului în afara.
"Si în a treia dimineata dupa Sabat, spuneti aceste cuvinte:
"Înger al Vietii, intra cu putere în madularele trupului meu." Si cu aceste cuvinte îmbratisati Copacul Vietii, precum îmbratisez acest stejar, si veti simti puterea îngerului Vietii curgând catre bratele voastre, si catre picioarele voastre, si catre toate partile trupului vostru, asa cum seva curge în copac primavara, chiar asa cum iese din trunchiul copacului, asa si îngerul Vietii va va inunda trupul cu puterea Mamei Natura.
"Si în a patra dimineata dupa Sabat, spuneti aceste cuvinte:
"Înger al Bucuriei, coboara pe pamânt, aducând frumusete si încântare tuturor copiilor Mamei Natura si ai Tatalui Ceresc." Si veti intra în câmpiile de flori dupa ploaie si veti multumi Mamei Natura pentru dulcele odor al bobocilor; caci adevarat va spun, o floare nu are nici un alt sens decât sa aduca bucurie în inima Fiului Omului. Si veti asculta cu urechi noi la cântecul pasarilor, si veti vedea cu ochi noi culorile soarelui la apusul si rasaritul sau; si toate aceste daruri ale Mamei Natura va vor prilejui bucurie în inimile voastre. Si veti cunoaste ca nimeni nu vine în fata Tatalui Ceresc daca nu este lasat de îngerul Bucuriei sa treaca; caci în bucurie a fost creat pamântul, si în bucurie Tatal Ceresc si Mama Natura au dat nastere Fiului Omului.
"Si în a cincea dimineata dupa Sabat, spuneti acest cuvinte:
"Înger al Soarelui, intra în trupul meu si lasa-ma sa ma îmbaiez în focul vietii." Si veti simti razele soarelui rasarind intrând în punctul central al trupului vostru, în centru unde îngerii zilei si noptii se amesteca, si puterea soarelui va fi a voastra sa o îndreptati catre orice parte a trupului vostru, ca îngerii sa locuiasca înauntru.
"Si în a sasea dimineata dupa Sabat, spuneti aceste cuvinte:
"Înger al Apei, intra în sângele meu si da trupului meu Apa Vietii." Si veti simti, precum curentul grabit al râului, puterea îngerului Apei cum intra în sângele vostru, si ca pârâiasul unui curent, trimite puterea Mamei Natura prin sângele vostru catre toate partile trupului vostru. Si va fi pentru vindecare, caci puterea îngerului Apei este foarte mare, si când vorbiti cu ea, ea va va trimite puterea ei oriunde îi cereti, caci atunci când îngerii lui Dumnezeu locuiesc în Fiul Omului, toate lucrurile sunt posibile.
"Si în a saptea dimineata dupa Sabat, spuneti aceste cuvinte:
"Înger al Aerului, intra cu suflarea ta si da trupului meu Aerul Vietii." Sa stiti, o Fii ai Luminii, ca îngerul Aerului este mesagerul Tatalui Ceresc, si nimeni nu poate veni în fata lui Dumnezeu daca îngerul Aerului nu îl lasa sa treaca. Asa cum nu ne gândim la îngerul Aerului atunci când respiram, caci respiram fara sa ne gândim, asa cum fiii întunericului îsi traiesc viata fara sa gândeasca. Dar când puterea vietii intra în cuvintele voastre si în suflarea voastra, atunci de fiecare data când invocati Îngerul Aerului, invocati si îngerii necunoscuti ai Tatalui Ceresc, si va veti apropia din ce în ce mai mult de împaratiile ceresti.
"Si în seara de Sabat, spuneti aceste cuvinte: "Tatal Ceresc si cu mine una suntem." Si va veti îmbaia în lumina stelelor, si Tatal Ceresc va va tine în mâna lui si va stârni un izvor de cunoastere în voi; o fântâna de putere, din care curg ape vii, o revarsare de iubire si de atot-întelepciune, ca splendoarea Luminii Eterne. Si intr-o zi ochii spiritului vostru se vor deschide, si veti cunoaste toate lucrurile.
"Si în prima seara dupa Sabat, spuneti aceste cuvinte: "Înger al Vietii Eterne, coboara asupra mea si da viata vesnica spiritului meu." Si închideti ochii, Fii ai Luminii, si în somn contemplati unitatea vietii de pretutindeni. Caci adevar graiesc voua, în orele de zi picioarele noastre sunt pe pamânt si nu avem aripi cu care sa zburam. Dar spiritele noastre nu sunt legate de pamânt, si odata cu venirea noptii ne depasim atasamentul fata de pamânt si ne alaturam celor ce sunt eterne. Caci Fiul Omului nu este doar ceea ce pare a fi, si doar cu ochii spiritului putem vedea acele fire aurii care ne leaga cu viata de pretutindeni.
"Si în a doua seara dupa Sabat, spuneti aceste cuvinte: "Înger al Muncii Creatoare, coboara pe pamânt si da abundenta tuturor Fiilor Oamenilor. "Caci acest cel mai puternic dintre îngerii Tatalui Ceresc este cauza miscarii, si doar în miscare este viata. Lucrati, Fii ai Luminii, în gradina Fraternitatii pentru a crea împaratia cerurilor pe pamânt. Si asa cum lucrati, tot astfel îngerul Muncii Creatoare va hrani si va coace samânta spiritului vostru, ca sa-L puteti vedea pe Dumnezeu.
"Si în a treia seara dupa Sabat, spuneti aceste cuvinte: "Pace, pace, pace, Înger al Pacii, fii mereu pretutindeni." Cautati îngerul Pacii în tot ceea ce este viu, în tot ceea ce faceti, în fiecare cuvânt pe care-l spuneti. Caci pacea este cheia cunoasterii, a tuturor tainelor, a întregii vieti. Acolo unde nu este pace, acolo domneste Satana. Si fiii întunericului râvnesc mai mult decât orice sa rapeasca Fiilor Luminii pacea lor. Mergeti, atunci, în noaptea asta spre fagasul de aur al luminii care este vesmântul îngerului Pacii. Si întoarceti diminetii pacea lui Dumnezeu care este dincolo de întelegere, cu a carui pace perfecta puteti alina inimile Fiilor Oamenilor.
"Si în a patra seara dupa Sabat, spuneti aceste cuvinte: "Înger al Puterii, coboara asupra mea si umple-mi toate faptele cu putere." Adevarat va spun, asa cum nu poate exista viata pe pamânt fara soare, tot astfel nu exista nici viata a spiritului fara Îngerul Puterii. Ceea ce gânditi si simtiti, acestea sunt ca scripturile moarte, care sunt doar cuvinte pe o pagina, sau ca graiul mort al mortilor. Dar Fiii Luminii nu vor gândi numai, nu vor simti numai, dar vor si face, si faptele lor vor umple gândurile si sentimentele lor, asa cum fructul auriu al verii da sens frunzelor verzi ale primaverii.
"Si în a cincea seara dupa Sabat, spuneti aceste cuvinte: "Înger al Iubirii, coboara asupra mea si umple cu iubire toate sentimentele mele." Pentru ca prin iubire Tatal Ceresc si Mama Natura si Fiul Omului devin una. Iubirea este eterna. Iubirea este mai puternica decât moartea. Si în fiecare seara Fiii Luminii ar trebui sa se îmbaieze în apa sfânta a îngerului Iubirii, ca dimineata sa îi boteze pe Fiii Oamenilor cu fapte binevoitoare si vorbe delicate. Caci atunci când inima Fiului Luminii este îmbaiata în iubire, doar cuvinte frumoase si delicate poate spune.
"Si în a sasea seara dupa Sabat, spuneti aceste cuvinte: "Înger al Întelepciunii, coboara asupra mea si umple cu întelepciune toate gândurile mele." Sa stiti, Fii ai Luminii, ca gândurile voastre sunt la fel de puternice ca si trasnetul fulgerului care spinteca furtuna si face bucati puternicul copac. Pentru asta a trebuit sa asteptati sapte ani pentru a învata cum sa vorbiti cu îngerii, caci nu cunoasteti puterea gândurilor voastre. Folositi, asadar, întelepciunea în tot ceea ce gânditi si spuneti si faceti. Adevarat va spun, ceea ce este facut fara întelepciune este ca si calul fara calaret, cu gura spumegând si ochii salbatici, alergând nebuneste spre o prapastie cascata. Dar când Îngerul Întelepciunii va guverneaza faptele, atunci aveti calea deschisa catre tarâmuri necunoscute, si ordinea si armonia va guverneaza vietile.
"Si acestea sunt comuniunile cu îngerii care îi sunt dati Fiului Luminii, care cu trupurile purificate de Mama Natura si cu spiritele purificate de Tatal Ceresc, pot comanda si servi îngerii, continuu, de la o perioada la alta, în circuitele zilei, si în ordinea sa fixa, odata cu venirea luminii din sursa ei si la lasarea serii si plecarea luminii, la plecarea întunericului si la venirea zilei, continuu, în toate generatiile timpului.
"Adevarul se naste din revarsarea Luminii, falsitatea din fântâna întunericului. Tinutul tuturor copiilor adevarului este în mâinile Îngerilor de Lumina astfel ca ei sa poate merge pe cararile Luminii. "Binecuvântati fie toti Fiii Luminii care au tras la sorti cu Legea, ca sa mearga plini de adevar pe toate caile lor. Fie ca Legea sa va binecuvânteze pe toti si sa va fereasca de rau, si sa va ilumineze inimile cu întelepciune în lucrurile vietii si sa va gratieze cu cunoasterea lucrurilor Eternului.
Si luna crescânda a pacii s-a ridicat peste munte si raze de lumina au scânteiat în apele râului. Si Fii Luminii ca un singur om au îngenuncheat cu respect multumind pentru cuvintele lui Isus, asa cum au fost învatati pe caile vechi ale tatilor lor, precum si Enoh a fost învatat batrân fiind.
Si Isus a spus: "Legea a fost plantata pentru a-i rasplati pe Copiii Luminii cu vindecare si pace abundenta, cu viata lunga, cu samânta roditoare de binecuvântari eterne, cu bucuria eterna în nemurirea Luminii Eterne.
"Odata cu venirea zilei îmi îmbratisez mama, la venirea serii ma alatur Tatalui, si la plecarea serii si a diminetii voi respira Legea lor, si nu voi întrerupe aceste Comuniuni pâna la sfârsitul timpurilor."
Comuniunile Eseniene

Last accessed pages

  1. Confusable words - Cuvinte confundabile (6035)
  2. Trecutul simplu - Exercitii si teste incepatori (25244)
  3. Iubirea e calea pe care o urmez (32)
  4. Cursuri si Tutoriale: Engleza, Spaniola, HTML, CSS, Php-Mysql, JavaScript, Ajax (261756)
  5. Gramatica limbii spaniole. Indrumator si prezentare generala (64445)

Popular pages this month

  1. Cursuri si Tutoriale: Engleza, Spaniola, HTML, CSS, Php-Mysql, JavaScript, Ajax (9)
  2. Creare si editare pagini HTML (3)
  3. Genul substantivelor 1 (3)
  4. Gramatica limbii spaniole. Indrumator si prezentare generala (3)
  5. Teste spaniola - Tests y ejercicios de Español - Gramática (3)
Chat
Discuta sau lasa un mesaj pt. ceilalti utilizatori
Full screenInchide