Ultimele Postari

MarPloCeea ce se numeste viciul alcoolului, ca aproape tot ce facem, e doar o obijnuinta , o rasplata si necesitatea pentru multi care se dedica orbeste mai mult muncii /serviciului decat familiei sau cunoasteerii de Sine. Slujesc muncii precum Israelitii (si altii) slujeau faraonului la construirea piramidelor; pentru putina hrana...

Despre Node.js

Discutii si Intrebari Diverse 50 1

MarPloAm inceput sa studiez despre Node.js, iar din ce am invatat am facut cateva tutoriale si scripturi pe care le-am pus pe coursesweb.net , ca un mini-curs de Node.js pentru incepatori, la adresa:
Am deschis acest subiect pentru a vedea daca aceasta tehnologie e de interes aici, ca sa pun...

Sclipiri de moment

Spiritualitate 887 21

MarPloToate lucrurile, fenomenele, fiintele, tot ce exista impartasesc acelasi scop; scopul celui care le-a creat, denumit Dumnezeu.
Dumnezeu e Pace, Iubire, Compasiune, Iertare, Fericire, ..; toate sunt vocea /chemare pentru Dumnezeu.
Un bolnav e o voce /apel la compasiune. O cearta sau razboi este ecoul vocii pentru Pacea...

giulian9Postez si solutia gasita de mine , nu pare prea eleganta insa "merge" , am folosit trei interogari: una pentru duplicatele din coloana 1:
SELECT REC_ID FROM ADRESSEN WHERE EMAIL IN ( SELECT EMAIL FROM ADRESSEN group by EMAIL having count(EMAIL) > 1 ) ORDER BY EMAIL
...

MarPloFTM2S - File Transfer Manager intre doua Servere
O aplicatie web creata cu Ajax si PHP care poate fi folosita pentru a transfera (copia) fisiere si directoare de pe un server la altul prin FTP.
De asemenea, se pot redenumi si sterge directoare si fisiere de pe...

MarPlo- Cartea Taina Vindecarii ( de Antonie de Suroj ) contine invataturi pentru vindecarea sufletului de ceea ce se numeste "pacat". Acestea, chiar daca sunt cunoscute doar la nivel teoretic, in timp, rodul si urma lor in constiinta omului vor ajuta.
Predicile părintelui Antonie, prezentate în lucrarea "Taina Vindecarii", sunt ca...

Buna seara!

Membri noi 153 1

MarPloSalut
Bun venit pe acest forum. Spor la invatat.
- Daca ai intrebari sau vrei sa postezi ceva pe forum care ar putea fi de folos si altora; orice participare este apreciata....

Scoala rugaciunii

Spiritualitate 529 0

MarPloO prezentare audio, si format pdf, a cartii "Scoala rugaciunii" scrisa de Mitropolitul Antonie de Suroj.
Lucrarea Mitropolitului Antonie de Suroj nu se refera la justificarea sau explicarea rugaciunii dintr-o perspectiva speculativa, ci isi propune sa prezinte ce anume trebuie sa stie si sa faca cel ce doreste...

In ziua de Paste

Spiritualitate 101 0

MarPloIn ziua de Paste tatal vine la fiu si-i spune:
- Cristos a Inviat!
Copilul intreaba:
- Unde e?
Tatal ii spune luminat:
- In universul Iubirii....

MarPloIn limba engleza sunt multe cuvinte asemanatoare ca scriere sau pronuntie, dar cu inteles diferit, si sunt usor de confundat.
Iata doua exemple:
accept - a accepta.
except - cu exceptia, in afara de.
I would like you to accept this gift. - As dori sa acceptati acest...

MarPloConjunctiile Like si As pot parea asemanatoare cand au inteles de: " la fel ca ", " asa cum "; dar in general au sensuri diferite si se folosesc ca atare.
Un exemplu concret:
As your father, I’ll help you as much as I can. - Ca tata...

Definire proprietati cu prototype in javascript

JavaScript - jQuery - Ajax 100 1

MarPloSalut
prototype nu este o proprietate a obiectului creat cu instructiunea "new" , ci apartine direct clasei generale, si se poate aplica doar direct la ea.
Cu prototype se adauga sau se modifica proprietati /metode la clasa generala , care apoi vor fi valabile la toate obiectele acelei...